Societat 18/11/2014

Collboni obre la porta a recuperar la negociació del pressupost del 2015 amb Trias

Dissabte va assegurar que les converses estaven en "via morta"

Europa Press
2 min

BarcelonaEl candidat del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha obert la porta a recuperar la negociació dels pressupostos municipals de 2015 amb l'equip de govern de Xavier Trias després que ell mateix declarés dissabte que aquesta negociació estava en "via morta". "Sempre hi ha la possibilitat de sortir -de la via morta-. Sóc un gran partidari de l'estabilitat dels governs, de fer governable la ciutat, i aquesta ciutat fa massa temps que té un govern en precari", ha reflexionat aquest dimarts.

Quan es va oferir com a soci per aprovar els comptes, Collboni ho va condicionar a una rebaixa del transport públic. Aquesta petició encara no s'ha complert encara que la Generalitat sí que va anunciar a l'ARA una congelació de les tarifes per primera vegada en anys.

"Avui no tindríem una congelació de les tarifes si el PSC no ho hagués esmentat com a condició. És més que res. És una congelació històrica", ha exposat Collboni, tot i que veu insuficient aquesta mesura i insisteix que la condició és baixar el preu. "Em congratulo -per la decisió de congelar les tarifes-, però vam dir que la nostra condició prèvia era la rebaixa", ha sentenciat el candidat socialista en una conferència del Fòrum Europa, on ha recordat que, com a gest cap al govern municipal, el PSC va permetre la tramitació en primera instància dels comptes.

Collboni ha carregat contra la gestió de Trias perquè considera que el seu govern només és "reactiu" i mai s'anticipa als problemes, i ha insistit que l'alcalde hauria de recuperar 02:00 projecte socialistes: el pla de xoc contra l'atur juvenil i el pla de rehabilitació d'habitatges.

A l'acte hi han assistit la segona tinent d'alcalde de Barcelona, Sònia Recasens; el president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros; el president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls; el secretari general d'UGT Catalunya, Josep Maria Álvarez; el primer secretari del PSC de Barcelona, Ferran Pedret; els regidors socialistes Assumpta Escarp i Gabriel Colomé, i la diputada de Ciutadans al Parlament Carina Mejías.

stats