Com pots ajudar els refugiats?

Des d'escriure al teu Ajuntament fins a fer aportacions econòmiques o inscriure't com a voluntari. T'expliquem quines opcions tens per donar suport en la crisi dels refugiats

Cada vegada més ciutadans truquen o escriuen a ONGs i ajuntaments preguntant com ho poden fer per ajudar els refugiats. Com més imatges arriben de l'èxode de Síria, més augmenta la solidaritat, i les centraletes d'algunes entitats ja estan col·lapsades. Aquí tens algunes coses que ja pots fer des d'ara mateix:

Si ets de Barcelona, escriu a ciutatrefugi@bcn.cat

L'Ajuntament de Barcelona, pioner en la proposta de crear una xarxa de ciutats refugi,  ha obert un correu electrònic per centralitzar totes les propostes d'ajuda per part dels ciutadans. Escriu-hi explicant què pots aportar de la manera més detallada possible.

Si ets d'un altre municipi, contacta amb el teu Ajuntament

Els ajuntaments s'estan començant a coordinar amb el Fons Català de Cooperació per al Desenvolupament, la Generalitat i les entitats. Contacta amb el teu consistori i pregunta'ls si ja han previst alguna mena de col·laboració i com t'hi pots afegir.

Ajuda la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat

La Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat defensa el dret d'asil i els drets dels refugiats, dóna suport als refugiats que arriben a Catalunya i els ajuda a trobar feina, amb assistència legal i a aconseguir un lloc per estar-se. També fa pressió política i social per millorar la situació dels refugiats. Aquí te'n pots fer voluntari, també pots fer una  aportació econòmica puntual o bé te'n pots fer soci.

Col·labora amb ACNUR

L'Agència de l'ONU per als Refugiats s'encarrega d'atendre els refugiats en ruta. Hi pots fer  aportacions puntuals fer-te'n socis pagant cada mes.

Fes aportacions a la Creu Roja

La Creu Roja dóna suport en les tasques d'atenció als refugiats que arriben a Grècia, Itàlia, Macedònia, Hongria, Xipre i Malta. Pots fer-hi aportacions tal com síndica a la pàgina 11 d'aquest informe. També pots trucar al 902 22 22 92 per saber què pots fer.

Col·labora amb Metges Sense Fronteres

Metges Sense Fronteres ha posat en marxa una  operació de rescat a la Mediterrània arran de la crisi de refugiats. Aquí pots fer-hi aportacions.

Dóna suport a l'International Rescue Comittee

L'International Rescue Comittee ajuda a  millorar les condicions de vida dels refugiats que passen per l'illa de Lesbos fugint de Síria. Aquí hi pots fer donatius.