PROTESTES AL CARRER
Societat 30/06/2011

La policia desallotja de matinada els últims acampats de la plaça Catalunya

Un total de 650 agents dels Mossos i la Guàrdia Urbana han participat en l'operació per posar fi al que havia sigut l'acampada dels 'indignats'. Els 'irreductibles' que hi quedaven ja no tenien el suport del 15-M. S'han identificat 163 persones

Marta Català / Maria Ortega
1 min
Mossos a la plaça Catalunya, preparats per al desallotjament / ARA

BarcelonaL'acampada de la plaça Catalunya, o el que en quedava, ja és història. Un total de 650 policies –500 agents dels Mossos d'Esquadra i 150 membres de la Guàrdia Urbana– han participat en l'operació per desallotjar el grup d'irreductibles que encara era a la zona, que ja no tenien el suport del 15-M. En resum: 650 policies per fer marxar 163 persones, que són les que s'han identificat, segons l'últim balanç. No hi ha hagut detinguts.

El conseller d'Interior, Felip Puig, ja ho havia dit gairebé obertament aquest dimecres a la tarda. El desallotjament era imminent i els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han arribat a les dues de la matinada a la plaça Catalunya, amb una vuitantena llarga de furgons dels antiavalots.

S'ha tallat a la circulació un tram de la ronda Sant Pere i els carrers que envolten la plaça. Els agents han encerclat la plaça perquè ningú més hi entrés, i els tafaners i els passavolants han marxat de la zona. Els acampats han recollit part de les seves pertinences, però a la plaça hi han quedat moltes coses, brossa inclosa. Els operaris de BCNeta hi han entrat cap a les quatre per començar a retirar-ho i netejar la plaça, amb la intenció de tornar-la a l'estat anterior a l'inici de l'acampada.

Tanmateix, alguns dels acampats que marxaven carregats amb motxilles i carretons de supermercat on duien les seves coses han assegurat que tenen intencions de tornar-s'hi a instal·lar quan s'acabi del tot l'operació de neteja.

stats