SOCIETAT
Societat 06/10/2012

Comença la primera jornada del concurs de castells

Comença la 24a edició del Concurs de Castells de Tarragona. Les colles ocupen les seves posicions en una lenta cercavila que omplirà la Tarraco Arena Plaça de colorit

Efren Garcia
1 min

TarragonaVint formacions lluitaran aquest dissabte per classificar-se en una posició que els permeti superar demà les primeres colles del llistat final

La primera edició de dissabte serà una prova de foc

Enguany el concurs es dividirà en dues edicions. Diumenge actuaran les dotze primeres classificades però la prova de foc serà comprovar l’acollida del món casteller (colles i aficionats) a la nova jornada de dissabte.

Noves oportunitats

Un total de vuit colles de les vint que prendran part aquest dissabte al Concurs de Castells de Tarragona s’estrenaran en aquest escenari tant emblemàtic i especial. La gran cita castellera permet arrossegar a totes les colles un gran nombre camises i, si bé a vegades l’esforç econòmic que suposa aquest desplegament és difícilment assumible per a una colla petita, el retorn social que suposa les anima a viure una jornada com la d’avui.

Estrenes al concurs

Un bon grapat de colles provaran aquest dissabte castells inèdits. Si bé el sostre de la jornada hauria de trobar-se entre el dos de vuit folrat i el cinc de vuit, igual d’interessant serà l’espectacle de les colles més petites. Set de set, nou de set, dos de set o tres de vuit són alguns dels castells que podríem veure estrenats avui a Tarragona.

Objectiu tres de vuit

La part alta del podi provisional de dissabte quedarà previsiblement copada per aquelles colles que puguin superar el límit del quatre de vuit. El tres de vuit permetrà a les colles actuar en solitari i serà el castell que determini la sedàs de la victòria.

stats