Societat 06/08/2012

El 'Curiosity' aterra a Mart

Tal com estava previst, ha desplegat el paracaigudes a les 7.31 (hora catalana) i ha aterrat sense problemes. El vehicle desenterrarà les pistes per esbrinar si hi podria haver hagut mai vida

Francina Bosch
1 min

BarcelonaEl 'Curiosity', un aparell totterreny amb propulsió nuclear i de la mida d'un cotxe, ha aterrat aquest matí de dilluns a les 7.32 [hora catalana] al cràter Gale, al planeta Mart. Des del novembre, una nau espacial l'ha transportat a uns 13.000 quilòmetres per hora en la que representa l'última gran proesa del programa planetari de la NASA per als pròxims anys.

7.48

La NASA ofereix les primeres imatges de l'aterratge del 'Curiosity' al cràter Gale.

7.32

El 'Curiosity' ha aterrat a Mart sense problemes i tal com estava previst. Les primeres imatges arribaran en breu. Aplaudiments i abraçades a la NASA. El 'Curiosity' explorarà durant dos anys la superfície del Planeta Vermell amb l'objectiu de trobar evidències que hi podia haver hagut els requisits necessaris per a la vida.

7.31

El 'Curiosity' desplega el seu paracaigudes. És el més gran mai llançat en una missió planetària.

7.21

10 minuts perquè el 'Curiosity' entri en contacte amb l'atmosfera de Mart. La velocitat està augmentant per l'atracció gravitatòria. Podeu veure el vídeo dels '7 minuts de terror' de la NASA que descriu com serà l'aterratge de la nau.

stats