Societat 03/12/2014

El fals comunicat de l'ATM era una acció de protesta de Stop Pujades

L'ATM denunciarà el compte de Twitter que ha anunciat la rebaixa de tarifes

Marc Toro
2 min
Protestes contra el preu del transport públic al MWC / MANOLO GARCÍA

BarcelonaLa publicació aquest dimecres del fals comunicat de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) sobre una suposada baixada de tarifes del transport públic per al 2015 era una nova acció de protesta de la plataforma Stop Pujades. Així ho ha anunciat la mateixa plataforma en un document difós a les xarxes socials i ho ha confirmat Pau Sotelo, un dels portaveus, a l'ARA. "És una manera de visualitzar que fins i tot amb els seus arguments [els de l'ATM] és possible explicar, fer i justificar una baixada de tarifes", ha explicat Sotelo. "És el comunicat que ens agradaria veure", ha continuat el portaveu, que ha recordat que l'ATM es reuneix la setmana que ve per fixar els preus del 2015.

"No estem parlant de res impossible: només demanem voluntat de servir el poble, racionalització de recursos i transparència. ATM, esperem que la vostra resposta no ens defraudarà", afegeix el document penjat per Stop Pujades. Sotelo creu que "no estem tan lluny" de poder veure un comunicat com el que han penjat a primera hora del matí, i posa l'exemple de l'AVE, que "abaixant preus" ha aconseguit augmentar els ingressos.

El fals comunicat de l'ATM, que ha estat desmentit pel departament de Territori i Sostenibilitat, anunciava la "millora de tots els títols de transport públic per a l’any 2015", entre un 3 i un 8%, de manera que la T-10 passava a costar 9,80 euros (en lloc dels 10,30 euros actuals). Stop Pujades reivindica, precisament, que es torni a les tarifes de 2013.

L'ATM ha demanat el tancament del compte fals de Twitter mitjançant el qual s'ha publicat el fals comunicat "per suplantació d'identitat" i ha anunciat que inicia "les denúncies pertinents contra els seus responsables per ús il·lícit i manipulació de la imatge de l'ATM". El compte, però, ha estat esborrat poc després de la notícia.

stats