Mig miler de persones es manifesten contra la Lomce i les retallades de la Generalitat

La marxa, convocada per la comunitat educativa, ha acabat amb la lectura del manifest a càrrec de dues mares de l'escola Baldiri i Reixach de Badalona, centre en què el curs que ve Ensenyament preveu eliminar una línia de P-3

"Per l'educació publica, cap retallada" ha sigut el lema de la manifestació que ha començat a les 12.00 a la plaça Urquinaona i ha acabat a la plaça Sant Jaume.

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), format per sindicats, entitats pedagògiques i associacions de mares i pares, protesten contra la Lomce, que entrarà en vigor a primària el curs que ve, i contra el model educatiu de la consellera Irene Rigau.

"El 2010-2011 el pressupost per alumne i any era de 4.200 euros, actualment és de 3.200. Això passa en un moment en què moltes famílies passen per una situació econòmica complicada i, per tant, s'haurien de potenciar les beques menjador en lloc de retallar-les", denuncia la secretària general de la Federació d'Educació de CCOO, Montse Ros.

Durant la manifestació s'han sentit crits contra la privatització de l'educació. Entre els manifestants hi ha pares de l'escola Baldiri i Reixach de Badalona per mostrar el seu rebuig al tancament d'una línia de P-3 a partir del curs que ve.

La manifestació està encapçalada pels portaveus d'educació dels principals sindicats, com l'USTEC, UGT i CCOO.

La marxa ha acabat amb la lectura del manifest a càrrec de dues mares de l'escola Baldiri i Reixach de Badalona, centre en què el curs que ve Ensenyament preveu eliminar una línia de P-3. 

El manifest titlla la Lomce "de l'atac més planificat' contra l'educació des del final del franquisme i fa una crida a desobeir-la. Pel que fa a la consellera Rigau, la comunitat educativa li reclama que aturi el decret de plantilles, les retallades i es "substitueixin les baixes des del primer dia".