Successos
Societat 19/07/2021

Condemnada a quatre anys de presó la mare del nadó d'un mes mort a Tàrrega el 2020

El jutge va arxivar la causa contra el pare del petit, que patia la síndrome del nen sacsejat

ARA
1 min

BarcelonaLa mare del nadó d'un mes que va morir a Tàrrega el 18 de novembre de l'any passat ha acceptat la pena de quatre anys de presó per un delicte d'homicidi imprudent. Les parts van arribar a un acord a finals del mes de juny i la mare va ingressar a la presó. El pacte no s'ha ratificat fins aquest dilluns, al penal 3 de Lleida, segons recull l'ACN. El nadó va morir després d'estar tretze dies ingressat en estat greu a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per suposats maltractaments. El nen no presentava cap lesió física superficial sinó que patia la síndrome del nen sacsejat, que consisteix en una sèrie de lesions cerebrals que s'originen quan s'agita un bebè amb violència. Segons fonts judicials, el jutge ja va arxivar la causa contra el pare.

L'acord considera provat que la mare del nadó, que es va quedar sola a casa amb el bebè el 5 de novembre del 2020 al matí, com que no parava de plorar "va agafar el nen i el va sacsejar enèrgicament i va provocar que es colpegés el cap amb una superfície llisa", cosa que li va causar danys com una hemorràgia intracranial.

L'escrit afegeix que ho va fer "amb un menyspreu absolut a les regles de la cura essencial" del nadó i que, tot i que la dona "no volia" el desenllaç fatal, aquest era "previsible" a causa del seu comportament. Per tot això, la condemnen a un delicte d'homicidi per imprudència greu de quatre anys de presó, que la dona ja està complint.

stats