SOCIETAT
Societat 22/03/2012

Condemnat a 15 anys i mig de presó l'assassí de la fornera del Bopan del carrer Muntaner

El jove va entrar a l'establiment per robar la caixa enregistradora, segons ell, per comprar droga

Laura Díaz-roig
2 min

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha condemnat a 15 anys i mig de presó el jove que va assassinar una fornera del Bopan del carrer Muntaner de Barcelona la nit del 28 d'octubre del 2010, quan va entrar a l'establiment per robar.

Els fets van passar fa un any i mig, quan l'acusat, Angel R.S., que ara té 28 anys, va entrar a l'establiment per robar la caixa enregistradora, segons ell, per comprar droga. A mig camí entre la porta i la caixa es va trobar la víctima, que estava d'esquena, i, sense que ella pogués defensar-se, li va clavar tres punyalades amb un ganivet de cuina. Una de les punxades li va travessar la femoral, i la víctima, Mercedes S.V., va morir dessagnada.

El jove, que feia dos dies que havia sortit d'un centre de desintoxicació i havia dormit al carrer, va explicar en el judici que, premeditadament, aquella tarda va comprar un ganivet en un establiment xinès "per fer un atracament". Cap a les nou del vespre va entrar al Bopan i, va dir, es va trobar la víctima en el seu camí, que cridava i li impedia l'accés a la caixa.

A la sentència, l'Audiència destaca el fet de que el condemnat reconegués els fets. A més, tenint en compte al proporció del ganivet i el nombre de punyalades, el jove "havia de representar-se la possibilitat que la mort es produís".

El noi va sortir després del local i, en veure que el perseguien, es va llançar a terra fins que una patrulla de la Guàrdia Urbana que vigilava la zona el va detenir. La seva defensa ha intentat avui demostrar que Ángel R.S. és consumidor habitual de diverses drogues.

Tot i que el tribunal té en compte que el jove té afectades les seves capacitats, ja que pateix un procés psicòtic pel consum de drogues, finalment l'han condemnat a 12 anys i mig de presó pel delicte d'assassinat i 3 anys per un delicte de robatori en grau de temptativa. A més, haurà d'indemnitzar la família amb 240.000 euros.

stats