Publicitat
Publicitat

Les condicions de l'habitatge i el català, nous requisits dels informes d'immigració

La Generalitat ha pactat amb les entitats municipalistes uns criteris homogenis que aplicaran tots els ajuntaments

La Generalitat ha pactat amb les entitats municipalistes -FMC i ACM- els nous criteris generals per elaborar els informes d'estrangeria, que tindran en compte sobretot les condicions d'habitabilitat del seu habitatge i el coneixement del català i castellà dels immigrants.

En una entrevista amb l'agència Efe, el conseller de Benestar Social, Josep Lluís Cleries, ha avançat que la instrucció, que avui ha estat enviada a tots els ajuntaments, posa l'accent en "valorar l'esforç d'integració de les persones que sol·liciten l'informe d'estrangeria", ja sigui per acreditar el seu arrelament i legalitzar la seva situació, renovar la seva residència temporal o demanar reagrupament familiar.

En el cas de reagrupament, també es valorarà que el nivell d'ingressos del sol·licitant sigui suficient per a la seva família.

Des que la Generalitat té la competència per emetre els informes d'estrangeria -juny de l'any passat-, ha registrat un total de 23.059 sol·licituds, de les que ja ha emès 15.406 informes, 636 d'ells desfavorables, ha explicat Cleries.

Aquests informes favorables o desfavorables són els que la Generalitat trasllada a la Delegació del Govern, que és qui autoritza o desautoritza un reagrupament familiar o regularitza la situació d'una persona immigrada.

La nova instrucció 1/2012 del departament de Benestar Social estableix uns mateixos criteris que per primera vegada "homogeneïtzen", segons el conseller, els que fins ara aplicaven individualment els ajuntaments amb criteris dispars.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de