SALUT
Societat 29/11/2010

Un 12% dels conductors beu alcohol tot i haver d'agafar el cotxe

La OCU alerta de la relació entre alcohol i conducció. Un 9% creu que beure molt no influeix en la conducció

Redacció
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Un 12% dels conductors de l'Estat espanyol reconeix que beu alcohol encara que hagi de conduir. Aquesta és una de les conclusions més greus d'un estudi sobre consum d'alcohol que ha fet públic avui l'organització de consumidors OCU. Fins i tot, un 9% dels conductors afirma que el fet d'haver begut molt d'alcohol no els afecta a l'hora de conduir.

D'altra banda, els resultats d'aquest estudi destaquen que els ciutadans de l'Estat espanyol beuen més, de mitjana, que els d'altres països europeus com Itàlia, Bèlgica i Portugal. El percentatge de gent entre 18 i 74 anys que no consumeix mai alcohol és del 12%, una xifra més baixa que en aquest altres països sobretot pel què fa a les dones. Tanmateix hi ha una sèrie de situacions que semblen que incrementen la ingesta d'alcohol com són fumar molt o prendre drogues. També influeix el fet d'haver tingut o tenir algun familiar amb problemes d'alcoholèmia: un de cada quatre ciutadans que pateix una addicció a l'alcohol està en aquesta situació.

La OCU considera que aquestes xifres són força preocupants i ha presentat una sèrie de demandes al ministeri de Sanitat i a la Direcció General de Trànsit. Entre aquestes destaca la demanda de més estratègies de prevenció i informació, d'un major control en la venta d'alcohol a menors, d'una limitació del patrocini de begudes alcohòliques i més ajuda sociosanitària a les persones que tenen problemes d'alcoholisme.

stats