SANITAT
Societat 20/09/2013

El consell de ministres aprova una targeta sanitària única que serà operativa a totes les comunitats

La targeta permetrà la identificació de tots els pacients a tot el territori espanyol

Acn
1 min

BarcelonaEl consell de ministres ha aprovat aquest divendres el reial decret que dóna sortida a la targeta sanitària individual que permetrà operar a tot el territori espanyol. La targeta, que facilitarà la identificació dels pacients a tot el territori, incorporarà una sèrie de dades bàsiques i comunes de cada usuari que estaran vinculades a un codi d'identificació personal únic per a cada ciutadà del sistema de salut estatal. Les actuals targetes se substituiran en un període màxim de cinc anys.

Així ho ha anunciat aquest divendres el consell de ministres, que ha aprovat el reial decret pel qual es modifica el reial decret 183/2004. La norma permet complir la llei de cohesió i qualitat de 2003, que estableix que els ciutadans tenen dret a rebre a qualsevol territori de l'Estat assistència en les mateixes condicions que a la seva comunitat. S'estima que quatre milions de ciutadans reben cada any atenció sanitària en una comunitat autònoma diferent de la seva.

La targeta ha d'incloure la institució o entitat de la comunitat autònoma que emeti la targeta, els termes "Sistema Nacional de Salut d'Espanya" i "targeta sanitària", el codi d'identificació personal i únic, el nom i cognoms del titular, i el codi de l'administració sanitària emissora de la targeta. A més, podrà incorporar el DNI del titular, el número de la Seguretat Social, la data de caducitat i el número de telèfon d'urgències sanitàries, i una fotografia del titular.

stats