Societat 31/07/2013

El Consell de Seguretat Nuclear emet un informe favorable a la reobertura de Garoña

El PP celebra la decisió del CSN i el PSOE denuncia pressions de l'executiu central a l'organisme regulador

Europa Press
2 min

BarcelonaEl ple del Consell de Seguretat Nuclear ha emès un informe favorable sobre el projecte de reial decret que modifica el reglament sobre instal·lacions nuclears i que permetria que les centrals nuclears clausurades per motius econòmics, com la de Garoña (Burgos), puguin reprendre l'activitat un any després del seu tancament.

L'organisme regulador va prendre la decisió dimarts per quatre vots a favor i un en contra, el de la consellera Cristina Narbona. D'aquesta manera, el CSN dóna llum verda als plans de l'executiu espanyol que aspiren a reobrir la central nuclear de Garoña, tancada després que el 6 de juliol n'expirés la llicència d'explotació i que l'empresa Nucleanor renunciés a la renovació per problemes econòmics.

"Una molt bona notícia" o "un risc per a la seguretat nuclear"

El Partit Popular ha celebrat aquest dimecres l'informe emès pel CSN. Sandra Moreno, diputada per Burgos, ha assenyalat que el seu partit respecta les decisions de l'organisme, que és "un òrgan competent i especialitzat", i ha recordat que Garoña "no presenta qüestions de seguretat". En el mateix sentit, el portaveu de la Junta de Castella i Lleó ha considerat la decisió com una "molt bona notícia".

Les organitzacions ecologistes han criticat durament la decisió. La portaveu de Greenpeace, Raquel Montón, ha argumentat que si l'empresa Nucleanor té problemes econòmics que han provocat la no-renovació de la llicència no tindrà recursos per reobrir la planta. "S'està posant en risc la seguretat nuclear. Vandellòs I també va tancar per problemes econòmics", ha advertit Montón. Hugo Morán, secretari d'ordenació del territori del PSOE, ha denunciat que hi ha "pressions per part del govern central en la decisió del CSN.

stats