Economia 19/06/2013

El ministeri d'Indústria anuncia el tancament definitiu de la central nuclear de Garoña

L'empresa explotadora de la central, Nuclenor, havia demanat una modificació de la llei que finalment no s'ha produït. La central duia tancada des del desembre passat

Ara / Efe
1 min
Central nuclear de Garoña, a Burgos

BarcelonaEl ministre d'Indústria de l'estat espanyol, José Manuel Soria, ha anunciat avui que la central nuclear de Santa María de Garoña, a Burgos, deixarà de funcionar definitivament. El ministeri ha declarat el cessament de l'explotació de la central davant la impossibilitat de complir els terminis legals que requeria la seva pròrroga. Soria ha explicat que el tancament respon únicament a "raons econòmiques", en cap cas a motius de seguretat nuclear, i ha precisat que la central aturarà la seva explotació abans del 6 de juliol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El 16 de maig, Nuclenor, empresa propietària de la central de Garoña, va demanar al ministeri d'Indústria la modificació del reial decret que ordenava el tancament de la central el 6 de juliol per poder avaluar la pròrroga de la seva vida útil. El desembre passat, la central va deixar de funcionar, sis mesos abans del que estava previst, per motius econòmics. Nuclenor es va estalviar així 153 milions d'euros en impostos arran de la nova legislació en energia, que va entrar en vigor l'1 de gener.

stats