Societat 09/01/2015

El conseller Boi Ruiz demana que s'esperi l'informe sobre l'infart d'un pacient a Tarragona abans de treure'n conclusions

Diu que el principal problema de la unitat d'hemodinàmica de Tarragona no són els pacients del Camp de Tarragona, sinó els de les Terres de l'Ebre, que triguen dues hores a arribar a Barcelona si la de l'hospital tarragoní Joan XXIII està tancada

Acn
1 min
El conseller de Salut, Boi Ruiz, durant una roda de premsa aquest divendres / ACN

BarcelonaEl conseller de Salut, Boi Ruiz, ha recordat aquest divendres que fa uns mesos ja va anunciar que a principis d'aquest any es revisaria la situació i l'horari de les unitats d'hemodinàmica a Girona, Lleida i Tarragona, i ha desvinculat aquesta revisió de la mort fa uns dies d'un pacient tarragoní durant el seu trasllat a Barcelona. Ruiz ha recordat que anteriorment les unitats funcionaven vuit hores al dia de dilluns a divendres laborables i ara funcionen 12 hores diàries cada dia de l'any.

Segons ell, el principal problema de la unitat de Tarragona no són els pacients del Camp de Tarragona, sinó els de les Terres de l'Ebre, que triguen dues hores a arribar a Barcelona si la unitat de l'hospital tarragoní Joan XXIII està tancada.

Igualment ha demanat prudència i que cal esperar la investigació oberta per aquest cas, que ha desitjat que no hauria d'haver passat, abans de treure'n conclusions. Ruiz ha explicat que el pacient va arribar a les 7 de la tarda a la unitat d'hemodinàmica de l'hospital Joan XXIII que estava oberta fins a les 8 del vespre i allà va ser tractat.

A més, ha dit que Catalunya és líder a Europa en el tractament dels infarts i que cada dia se salven molts pacients gràcies a l'atenció mèdica urgent.

stats