Societat 10/09/2013

Consells per a un ús racional del mòbil a la Via Catalana

La Generalitat dóna una sèrie d'indicacions per evitar el col·lapse de la xarxa de telefonia durant l'acte de la Diada i garantir el servei en cas d'emergència

Ara
2 min

BarcelonaLa Via Catalana que tindrà lloc aquest Onze de Setembre serà, sens dubte, multitudinària. Com en qualsevol altre acte d'aquestes dimensions, el risc que es col·lapsi la xarxa de telefonia és molt elevat. Per tal d'evitar-ho i garantir el servei de telefonia en cas d'emergència, la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació (DGTSI) ha elaborat una sèrie de recomanacions per a un ús racional del mòbil durant aquest o qualsevol altre acte amb una gran quantitat de persones.

Aquestes indicacions són:

1. Quedar d'acord sobre el lloc de trobada amb amics, familiars o coneguts abans de l'esdeveniment, atès que, possiblement, un cop allà costarà contactar via WhatsApp, SMS o trucada. Si durant l'esdeveniment us heu de comunicar, intenteu evitar les trucades de veu i feu-ho mitjançant missatges de text.

2. Reduir l'enviament i la consulta d'imatges o materials audiovisuals a través de la xarxa mòbil. És aconsellable esperar a arribar a casa o a un lloc amb wi-fi per publicar a la xarxa les fotos i comentaris de l'acció.

3. Les xarxes wi-fi disponibles al llarg del recorregut poden ser insegures. Cal ser cautelós amb les connexions que s'estableixen i amb les informacions que s'envien (contrasenyes, documents, etc.) i es reben (fitxers).

4. Les aplicacions dels telèfons intel·ligents solen mantenir una connexió 3G residual mentre no les estem utilitzant. És convenient finalitzar totes aquelles aplicacions que no es facin servir i desactivar el correu electrònic i la geolocalització del telèfon per no ocupar la xarxa innecessàriament.

5. En cas que calgui avisar els cossos d'emergència, cal recordar que la telefonia fixa garantirà una millor comunicació amb el 112. Per tant, sempre que sigui possible, demanar a algun comerç o veí que avisi el 112 des d'una línia fixa pot ser de gran ajuda en cas de col·lapse de la xarxa mòbil.

6. Si s'ha de fer una trucada urgent i la xarxa està congestionada, espereu un temps prudencial abans de tornar-ho a provar (entre 10 i 15 segons).

7. Si voleu saber què diuen els mitjans de comunicació sobre l'esdeveniment, el millor és seguir la informació a través d'un aparell de ràdio. Eviteu accedir a la ràdio per internet o navegar amb el mòbil per saber l'estat i l'evolució de l'acció.

stats