Miguel Pajares i Manuel García Viejo, els dos primers missioners repatriats de l'Àfrica

Pajares es va contagiar a Libèria i va morir el dia 12, i García Viejo ho va fer a Sierra Leone, i va morir el 25 d'agost. Els dos eren membres de l'Orde de Sant Joan de Déu. L'auxiliar d'infermeria Teresa Romero es va contagiar després de tractar-los als dos a l'hospital Carlos II de Madrid

El cap de la cooperant navarresa de Metges Sense Fronteres podria ser el tercer cas d'un espanyol infectat d'Ebola a l'Àfrica occidental, si es confirma la seva infecció.

El primer contagi d'Ebola fora de l'Àfrica de tota la història, el de l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero, va ser a Madrid, a l'hospital Carlos III, per haver estat en contacte amb el segon missioner repatriat, Manuel García Viejo.

L'Ebola va començar a ser notícia a l'Estat espanyol quan el govern central va decidir repatriar al missioner Miguel Pajares, que s'havia infectat a l'hospital que l'Orde de Sant Joan de Déu té a Monròvia, la capital de Libèria. La seva repatriació, retransmesa en directe per la televisió, no va poder salvar-li la vida.

Tampoc es va salvar el segon missioner el segon , Manuel García Viejo, també de l'orde de Sant Joan de Déu, tot i que ell treballava a l'hospital que tenien a la ciutat de Lunsar, a Sierra Leone.

Teresa Romero va atendre als dos missioners a l'hospital, i es va contagiar amb el segon, García Viejo, que va morir pocs dies després. L'auxiliar d'infermeria sí que es va acabar curant.

Espanya no és l'únic país que ha decidit repatriar a ciutadans seus infectats d'Ebola, i en la majoria de caso.