Societat 17/05/2018

Espanya esquiva el càstig de Brussel·les pels alts nivells de contaminació

La Comissió Europea porta al Tribunal de la UE sis països per la mala qualitat de l'aire

Laia Forès
1 min
El trànsit és un dels focus d’alta contaminació a Barcelona.

Brussel·lesTot i que els nivells de contaminació a l'Estat sobrepassen els límits permesos i que la Comissió Europea va obrir a Espanya un expedient, l'Estat esquiva –almenys per ara– la denúncia davant el Tribunal de Justícia de la UE.

Brussel·les ha anunciat aquest dijous que portarà sis socis davant la justícia europea per la mala qualitat de l'aire: Alemanya, França, Itàlia, el Regne Unit, Hongria i Romania. En canvi, dona marge als tres estats membres que també tenien obert un expedient però que han presentat plans estatals per reduir la contaminació que Brussel·les qualifica com a suficients. Són Espanya, Eslovàquia i la República Txeca.

"Aquests tres estats membres ja han previst mesures o les han posat en marxa per reduir la contaminació en un temps raonable. Demanem que les apliquin totalment i immediatament", ha dit el comissari europeu de Medi Ambient, Karmenu Vella.

Brussel·les, ha advertit el comissari, seguirà de prop els progressos fets pels tres socis per millorar la qualitat de l'aire. Segons Vella, els altres tres socis "no han pres mesures suficients per aconseguir els objectius" de reducció de CO2.

stats