Societat 30/12/2015

Els Reis Mags arriben a Barcelona per portar regals i fer desaparèixer "les bombes i les guerres"

Per primera vegada, Colau els ha entregat les claus de la ciutat perquè puguin repartir els regals

Núria Martínez / Martí Gelabert
3 min
Els tres Reis Mags arribant a Barcelona / CÈLIA ATSET

BarcelonaEls Reis Mags ja són a Barcelona. Com cada any, Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat al Moll de la Fusta a bord del pailebot 'Santa Eulàlia' sota l'atenta mirada de milers de nens emocionats. Per primera vegada, ha sigut l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, qui els ha entregat les claus de la ciutat perquè puguin entrar a totes les cases i repartir els regals aquesta nit. L'ha acompanyada el president del port de Barcelona, Sixte Cambra.

El rei blanc té una retirada al primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, i el ros s'assembla a l'actor Eduard Fernández. En rebre'ls, Colau ha expressat que, com a alcaldessa, sap que els nens "no només han demanat regals, sinó que també desitjos per a tots els nens del món". "Sé que el que més han demanat és que no hi hagi més bombes, ni pistoles ni guerres", ha explicat, i ha afegit que també reclamen que sigui "ciutat d'acollida, d'amor i no de guerra". L'alcaldessa ha afirmat que tot això els Reis no ho poden fer sols i que per això estem tots aquí per ajudar-los.

El rei Melcior, per la seva banda, ha deixat clar que aquest any "no porta regals de nens o de nenes", ja que "tothom pot jugar a jocs de tota mena".

Colau ha entregat les claus de la ciutat als Reis d'Orient / CÈLIA ATSET
cavalcada barcelona

Des d'aquí, els tres Reis Mags s'han desplaçat fins a l'avinguda del Marquès d'Argentera, on els esperaven les carrosses i comparses a punt per a la desfilada, en cinc quilòmetres de recorregut. La desfilada ha començat a les sis de la tarda i ha acabat a les nou del vespre a l'avinguda Maria Cristina.

És el mateix recorregut que l’any passat. La Cavalcada ha desfilat pels punts cèntrics de la ciutat, com la plaça Urquinaona, la plaça Catalunya i la plaça Universitat, i ha recorregut el carrer Sepúlveda fins a arribar a plaça Espanya.

Aquest any, la Cavalcada de Reis de Barcelona ha explicat un conte sobre la màgia dels Reis d'Orient en diferents escenes que s'han representat al llarg del recorregut.

Unes 1.300 persones han omplert fins a 800 metres d’espai itinerant que converteixen la Cavalcada en l’espectacle de carrer més gran i participatiu de la ciutat.

L'espectacle ha comptat amb un relat que ha combinat el diàleg amb el teatre gestual, fruit del guió de David Cirici. Diverses plataformes mòbils amb actors han anat representant el conte distribuïdes per tota la Cavalcada.

La desfilada també ha comptat amb una part femenina important, ja que l’han obert tres dones: una sobre el cavall, una altra sobre l’Estel d’Orient i la patge Estel.

El rei blanc, amb una retirada a Gerardo Pisarello, ha recollit les cartes dels nens / CÈLIA ATSET

Com en els últims anys, els caramels no s'han llançat des de les carrosses dels Reis, sinó que s'ha fet des d'unes carrosses convertides en fàbriques de llaminadures a l'últim bloc de la cavalcada. S'hi han llançat 4.644.000 caramels.

stats