Societat 03/10/2017

Continuen ingressades dues persones per les càrregues policials de diumenge

La intervenció de les forces de l'Estat va provocar 893 ferits

Ara
2 min
Continuen ingressades dues persones per les càrregues policials de diumenge

BarcelonaDos dels quatre ferits que continuaven hospitalitzats a causa de les càrregues policials d'aquest passat diumenge han siguts donats d'alta. Els altres dos ferits continuen en estat greu però estables a l'Hospital de Sant Pau, on es tracta l'home que va rebre un impacte d'una pilota de goma a l'ull, i a la Vall Hebron, on està ingressat l'home que va patir un infart al costat d'una càrrega policial a la Mariola de Lleida.

La intervenció de les forces policials de l'Estat ha deixat un total de 893 ferits, quatre dels quals van haver de ser ingressats en diversos hospitals. En la seva majoria, els centres de salut van atendre contusions, marejos i crisis d'ansietat. En un primer moment, nou persones van ser ingressades per lesions més greus.

Xifres que no quadren

El conseller de Salut, Toni Comín, ha volgut aclarir que els hospitals públics catalans van atendre un total de nou membres de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, una xifra molt inferior a la de 431 que, segons Interior, van resultar ferits durant l'1-O. Per això, Comín insta el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, a aclarir on van ser atesos tots aquests policies i guàrdies civils, ja que, segons la conselleria de Salut, només en consten nou.

Comín també ha assegurat que presentaran una demanda civil contra Martínez-Maillo després que el coordinador dels populars negués que hi hagut 800 ferits arran de les càrregues policials durant l'1-O.

Amb relació a la vaga convocada per avui, el departament de Salut ha volgut informar que es mantenen uns "serveis essencials", que no s'ha registrat cap incident a cap dels centres de salut i que el seguiment de l'aturada ha sigut de prop del 75% dels treballadors del sector.

Denúncies arran de les intervencions policials

Avui els Mossos d'Esquadra han rebut 161 denúncies d'un total de 412 persones que presenten lesions i contusions provocades per les intervencions policials.

Paral·lelament, mitja dotzena de denúncies estan sent investigades en jutjats catalans per ferides causades per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

stats