Societat 19/05/2015

Extingit l'incendi de la Vall d'Ebo després de cremar 1.715 hectàrees

El foc declarat el passat dijous a la localitat de la Marina Alta ha estat el més important del que portem d'any a tot l'estat espanyol

Efe
1 min
Restes de l'incendi que des de dijous cremava a la Vall d'Ebo, a la Marina Alta / ACN

ValènciaL'incendi forestal de la Vall d'Ebo, a la comarca de la Marina Alta, al País Valencià, ha quedat oficialment extingit aquest dimarts després de cremar unes 1.715 hectàrees i convertir-se en l'incendi més important de tot l'estat espanyol en el que va d'any 2015.

Segons ha informat Emergències de la Generalitat Valenciana, el foc ha quedat apagat hui a les 09.12 hores, cinc dies després que es declarara a causa de la crema de restolls per part d'un veí, que va ser detingut i posat en llibertat amb càrrecs en considerar que no hi havia intencionalitat.

L'arrestat va infringir la prohibició que hi havia aquell dia d'encendre qualsevol foc ja que es vivia una jornada de calor extrema, amb valors de més de 40 graus centígrads i un fort vent de ponent, amb un grau d'humitat relativa molt baix.

El foc ha afectat a una zona escarpada de gran valor paisatgístic i en les primeres hores va amenaçar alguns nuclis de població, sobretot el de la localitat veïna de Pego. Diversos centenars d'efectius terrestres, inclosos militars de la Unitat Militar d'Emergències (UME), i quasi dues desenes de mitjans aeris han participat en les labors d'extinció.

stats