SOCIETAT
Societat 15/03/2012

Convivència Cívica prepara una querella contra la consellera Rigau per prevaricació

L'associació considera que la Generalitat ha fet una campanya "obscena" per demostrar la seva voluntat de no acatar la sentència del Suprem sobre la immersió lingüística i denuncia pressions als magistrats del TSJC.

Ara
1 min

BarcelonaConvivència Cívica Catalana ha explicat avui que està preparant una querella contra la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per prevaricació. Consideren que la Generalitat ha realitzat una campanya "obscena" per demostrar la seva voluntat de no acatar la sentència del Tribunal Suprem sobre la immersió lingüística. "S'hauria d'haver aplicat literalment la sentència perquè ja era ferma", ha dit el seu president, Francisco Caja, que ha assegurat que en cap cas la sentència preveia la opció d'atendre individualment les famílies que demanessin l'ensenyament en castellà.

També han avançat que presentaran una queixa davant el Consejo General del Poder Judicial (CGPJ) perquè considera que el Govern ha pressionat durant mesos els magistrats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). "Se'ls ha cridat a la comissió d'un delicte", diu Caja.

Aquests escrits es sumen, doncs, al recurs de cassació que presentaran el dilluns que ve davant el Suprem contra la interlocutòria del TSJC -que manté el model d'immersió vigent-, ja que consideren que es va modificar una decisió del Suprem que ja era ferma en fase d'execució i sense cap motiu.

Finalment, les cinc famílies ja han iniciat els tràmits per demanar la responsabilitat patrimonial de l'administració: exigeixen que la Generalitat pagui 120.000 euros a cada família per no haver satisfet les seves peticions i no haver complert la sentència. "Quan vegi que han de pagar, la Generalitat es plantejarà algunes coses", creu Caja.

stats