Societat 23/11/2014

La cooperant de MSF amb risc d'Ebola continua en observació i sense símptomes

L'ONG explica que es troba "animada i tranquil·la"

Efe
2 min

MadridLa cooperant navarresa de Metges Sense Fronteres (MSF) repatriada des de Mali fins a l'hospital madrileny Carlos III després punxar-se amb una agulla utilitzada amb un malalt de Ebola, està "animada i tranquil·la" i manté contacte amb la família. Es tracta de l'única informació que ha expressat aquest diumenge MSF pel que fa a la situació de la cooperant. Segons les últimes informacions de les autoritats sanitàries, la dona no presenta els símptomes de la malaltia.

Fonts sanitàries van explicar ahir que la cooperant no serà sotmesa a les proves per saber si s'ha infectat d'Ebola mentre no presenti els símptomes propis de la malaltia. Tant l'ONG com l'Hospital Carlos III i els responsables de Sanitat han decidit atendre les peticions de la cooperant de no divulgar la seva identitat ni l'evolució del seu estat. Per aquest motiu, no donen cap informació.

"Reconeixem i agraïm l'interès informatiu, però intentem respectar la petició de la cooperant de no divulgar les seves dades ni el seu procés mèdic", ha dit aquest migdia a EFE una portaveu de MSF. En l'actual situació, la professional sanitària no és una pacient, -perquè no està malalta-, sinó que ha tingut un "contacte d'alt risc".

El ministeri de Sanitat ja va informar divendres que la cooperant estarà en observació durant 21 dies al Carlos III.

Aquest cap de setmana ha finalitzat a l'Hospital Carlos III el termini del període de vigilància a què estaven sotmesos els sanitaris que van atendre a l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero. Cap d'ells han desenvolupat l'Ebola. Espanya no estarà oficialment lliure de ebola fins que passin 42 dies després de la curació o mort de l'últim malalt al país, d'acord amb el criteri de l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

stats