Societat 22/11/2014

La cooperant de MSF segueix sense mostrar símptomes de tenir l'Ebola

Continua en observació a l'hospital Carlos III, però no es troba aïllada

Efe
1 min

MadridLa cooperant de Metges Sense Fronteres (MSF) amb risc d'Ebola segueix en observació a l'hospital Carlos III de Madrid sense mostrar símptomes d'haver contret la malaltia, segons han indicat a Efe fonts sanitàries. La cooperant navarresa es troba en observació però sense aïllament a la sisena planta del centre, habilitada per atendre casos d'aquest virus. Hi estarà durant 21 dies.

Fonts sanitàries han explicat que no serà sotmesa als test per conèixer si s'ha infectat d'Ebola mentre no presenti els símptomes propis de la malaltia, com ha passat fins ara. En l'actual situació, la professional sanitària no és una pacient, perquè no està malalta -no presenta cap símptoma-, sinó un contacte d'alt risc en observació.

La cooperant va arribar a l'hospital Carlos III a tres quarts d'onze del matí de divendres, procedent del base aèria de Torrejón, després de ser repatriada des de Mali. Allà es va punxar accidentalment amb una agulla que havia estat en contacte amb material contaminat per Ebola.

Fonts de Metges sense Fronteres han indicat a Efe que no hi ha cap novetat sobre la seva companya en la jornada d'avui.

stats