Societat 30/10/2011

Els tres cooperants segrestats a Tindouf són vius i els té Al-Qaida, segons un mediador citat per France Presse

La font citada per l'agència francesa assegura que els segrestadors faran les seves reivindicacions "més endavant". Implica homes "amb l'uniforme del Polisario" com a còmplices del segrest

Afp
1 min

BarcelonaEnric Gonyalons, Ainhoa Fernández i la cooperant italiana segrestada amb ells dos diumenge de la setmana passada estan vius i en poder d'Al-Qaida del Magrib Islàmic, segons ha assegurat un mediador a l'agència de notícies France Presse (AFP).

"Els tres ostatges europeus estan vius. Ens ho ha comunicat un dels segrestadors, membres d'Al-Qaida del Magrib Islàmic (AQMI)", ha assegurat a AFP un mediador que és en un país de l'oest de l'Àfricà, sense més detalls, segons l'agència. "AQMI ha dit que ens comunicaran les seves peticions més endavant. Per ara, diu que els ostatges són vius", ha afegit la mateixa font.

"Els combatents d'AQMI que van anar als camps de refugiats del Polisario a participar en l'operació del segrest no anaven armats. Tenien còmplices als camps, membres i simpatitzants d'AQMI que van proporcionar-los les armes [un cop van ser al camp] i els van identificar ostatges per segrestar-los", diu el mateix mediador amb qui hauria contactat l'agència francesa.

La mateixa font implica suposats membres del Polisario –el partit de la República Àrab Saharauí Democràtica (RASD)–, o almenys homes que duien el seu uniforme. "Dos homes armats i que duien l'uniforme del Polisario van deixar marxar els vehicles que transportaven els ostatges", diu el mediador esmentat per AFP.

stats