Societat 20/10/2014

La cooperativa d'Ulldecona comença a retornar els diners bloquejats als seus socis

La signatura d'un crèdit de 530.000 euros avalat per la Generalitat ha permès sanejar el deute

2 min

Aquest dilluns els 327 socis de la Cooperativa d'Ulldecona començaran a rebre els estalvis que tenien bloquejats a l'entitat. Això, després de la signatura, divendres, d'un préstec de 530.000 euros a quinze anys, avalat en un 75% per la Generalitat. L'operació ha estat possible gràcies a l'aportació voluntària per part dels socis del 25% restant, 132.500 euros, tal com es va acordar a l'assemblea del 22 de juliol. Àngel Calduch, president de la cooperativa, s'ha mostrat més que satisfet amb la solució per liquidar la secció de crèdit i eliminar l'endeutament, i ha agraït la resposta dels socis, ja que amb les seves aportacions es va superar de llarg la xifra que feia falta per aconseguir el préstec.

A partir d'avui la Cooperativa d'Ulldecona retornarà, a través d'una transferència als seus socis, els estalvis que aquests tenien bloquejats a la secció de crèdit de l'entitat agrícola. Si aquest dilluns no es poden acabar de fer efectius tots els pagaments es continuaran els propers dies, però aquesta setmana tots els impositors recuperaran els seus diners després del bloqueig de comptes ordenat a finals de juny.

Tot plegat s'ha pogut dur a terme gràcies al fet que 280 dels 327 socis han fet aportacions voluntàries i "han cregut en la cooperativa", ha agraït Calduch. Els 132.500 euros que han aportat se'ls retornaran quan el crèdit s'hagi liquidat, d'aquí a quinze anys. El president, davant la nova situació, ha exposat que sense la secció de crèdit, liquidada oficialment des de divendres, "potser no ens anirà tan bé, perquè no disposarem de tants diners", però ha assegurat que la seva intenció, amb la junta rectora, és "continuar l'activitat".

Precisament dijous, l'entitat va obrir el molí perquè els socis ho van demanar. Després que l'any passat la collita d'oliva no anés gaire bé, per a enguany tenen una bona previsió, de 600.000 quilograms. A més, persegueixen l'objectiu de pagar millor el quilo d'oliva que en temporades passades, per "poder-nos equiparar a altres cooperatives més grans", ha assenyalat el president.

Finalment, i referent a la integració de la Cooperativa d'Ulldecona a l'entitat de segon grau Acomont, Calduch ha explicat que, de moment, la qüestió està aturada, però no descarten tornar-ne a parlar properament. A més, s'ha mostrat esperançat que en un futur pugui ser una realitat.

stats