Societat 27/03/2015

"Vaig volar amb el copilot Lubitz fa dues setmanes i em va parlar dels seus plans de futur"

El pilot del vol de Germanwings que dijous va fer la ruta Düsseldorf-Barcelona amb un A320 va explicar als passatgers la seva experiència amb ell, va agrair-los la confiança de volar amb la mateixa companyia, la mateixa ruta, i el mateix model d'avió i va rebre una ovació per la seva confiança

Albert Solé
2 min
Un airbus 320 de Germanwings

BarcelonaEnmig de tantes notícies negatives, dijous es va viure un moment màgic dins un A320 de Germanwings a punt d'enlairar-se de l'aeroport de Düsseldorf amb destinació a Barcelona amb un discurs del pilot que va emocionar tothom. Eren cap a dos quarts de cinc de la tarda, i la notícia que l'avió estavellat als Alps no va ser per un accident estava clavada al cor de tots els passatgers d'aquell vol. Era impossible deixar de pensar en els 150 morts i en Andreas Lubitz bloquejant la porta de la cabina i posant rumb cap a les muntanyes. "Hi havia molts nervis i tensió", explica a l'ARA un d'aquests passatgers, Jordi Puiggener.

Puiggener treballa en una multinacional i gairebé cada setmana ha de volar a alguna ciutat alemanya. Dimecres, després del fatal accident, va pujar a un vol de Lufthansa al Prat direcció a Frankfurt, i dijous va tornar via Düsseldorf. "No vaig dubtar a pujar a l'avió, sóc bastant tranquil amb aquestes coses". Aquell primer vol va ser normal, però en el de tornada, la tensió és palpava a l'ambient. Potser per aquest motiu el comandant, un cop tots els passatgers ja havien embarcat, va sortir de la cabina i va agafar el telèfon per dirigir unes paraules, "un fet molt poc habitual", recorda Puiggener.

"Abans que res us agraeixo que hagueu confiat en nosaltres i que hagueu triat Germanwings per anar a Barcelona. Els que formem part de la tripulació d'aquest vol no som els que havíem de ser, ja que els nostres companys van dir que no es veien amb cor de volar, i els agraïm la valentia de dir-ho. A nosaltres l'empresa ens va preguntar si volíem fer aquest vol, i els vam dir que sí, que ens sentíem segurs. Per tant, estigueu tranquils que els portarem a Barcelona amb la màxima seguretat i farem que el vol sigui tan confortable com puguem". Aquestes són les paraules que recorda Jordi Puiggener del pilot, que, tot seguit, va rebre una sonora ovació dels passatgers. "Just després, la tensió del vol va baixar de cop".

El pilot, però, va seguir parlant, i va referir-se a Andreas Lubitz: "Arran de totes les informacions que s'estan dient sobre el copilot Lubitz, jo us puc dir que fa dues setmanes vaig compartir un vol amb ell i no em va semblar una persona deprimida, de fet, em va parlar dels seus plans de futur, que volia arribar a ser pilot i conduir un Jumbo".

Quan l'avió va aterrar a Barcelona, sense cap problema, el passatger Jordi Puiggener es va dirigir al pilot, de qui no recorda el nom, i el va felicitar per seu discurs i la va demanar permís per fer pública la història. El pilot li va dir que sí.

stats