El Govern estudia excloure els nens de la limitació de les trobades de Nadal

Sàmper assegura que no es preveu modificar el confinament municipal pel pont de la Puríssima

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha reconegut que el Govern estudia excloure els nens de la limitació de les trobades a Catalunya –que ara és d'un màxim de 6 persones i d'aquí unes setmanes, de cara a Nadal, podria passar a ser de 10 persones– a causa de la seva baixa capacitat de contagi. "S'ha de parlar en el Procicat. És un tema del qual fins i tot en els grups de WhatsApp que tenim en l'estructura de seguiment del covid-19 n'estem parlant", ha admès Sàmper aquest dissabte en una entrevista a RAC1 recollida per l'ACN.

Un 8% dels menors amb covid l'han transmès a la família

"Però això ho han de decidir els metges i les autoritats sanitàries", ha volgut remarcar el conseller, que ha deixat clar que es tractarà d'un Nadal "diferent" per evitar arribar a una tercera onada. Sàmper també ha assegurat que no hi ha prevista cap modificació del confinament municipal durant el pont de la Puríssima.

Després dels primers dies de reobertura de bars, restaurants i terrasses, Sàmper ha valorat que "la majoria de restauradors i clients ho estan fent bé". "Havíem detectat algunes imatges de terrasses amb més de 10 persones i picaresca d'alguns propietaris, però són un fet minoritari –ha afirmat el conseller d'Interior–. Hi ha hagut algunes sancions, però sense ser excessiu". Segons Sàmper, els dispositius dels Mossos d'Esquadra i les policies locals per controlar el compliment de les mesures han tingut més "una funció empàtica i pedagògica per explicar com s'han de fer les coses".

Argimon avisa que cal vigilar que "els Reis no portin de regal la tercera onada"

Pel que fa a la possibilitat d'avançar de tram de desescalada amb més rapidesa, ha avisat que "el canvi està supeditat a criteris purament mèdics". "Només es passarà de tram si estem per sota de 0,9 de la Rt [l'indicador que calcula a quantes persones contagia cada positiu] i baixant ingressos hospitalaris. Perquè això passi hem de fer les coses bé", ha conclòs el conseller.

La millora de les dades no esvaeix la por a les festes de Nadal