Societat 13/01/2021

Sancionades tres infermeres per vacunar contra el covid els seus familiars

L'ICS ja ha apartat les sanitàries, que posaven la vacuna en una residència a les Terres de l'Ebre

Ara
2 min
Una professional sanitària vacunant del covid.

BarcelonaL'Institut Català de la Salut (ICS) ha apartat cautelarment de la feina i ha obert un expedient sancionador a tres infermeres de les Terres de l'Ebre per "haver convidat" i vacunat els seus familiars contra el covid-19. Segons ha confirmat l'ACN, les tres sanitàries van avisar els seus parents i els van vacunar al marge del programa previst pel departament de Salut, aprofitant que havien d'administrar les dosis en una residència de persones amb discapacitat.

"Em sap molt greu haver d'explicar això –ha afirmat aquest dimecres el secretari de Salut, Josep Maria Argimon, visiblement molest– però estic realment afectat". Aquest és el primer cas de vacunació irregular de covid a Catalunya, però el segon en l'àmbit estatal: recentment el govern de Madrid va obrir un expedient a una residència de Valdemoro per haver vacunat persones que no n'eren residents.

Argimon, que també és el director de l'ICS, no ha volgut donar detalls sobre l'incident, com ara quantes persones van ser convidades i si aquests familiars s'havien arribat a posar la vacuna, però ha assegurat que en el cas que sí que haguessin rebut la primera dosi de manera irregular, també rebran la segona en un termini mínim de 21 dies. "No vull explicar gaire més", ha admès.

El secretari de Salut Pública ha insistit que aquest és "un fet aïllat que no representa els professionals de l'ICS", i ha reivindicat la feina dels 26 equips d'infermeria que es desplacen a les residències, la majoria fent hores extres. "No permetré que es donin més situacions d'aquesta mena. Qualsevol incident desafortunat i molt greu similar serà sancionat en la seva justa mesura", ha assegurat.

El sector de la infermeria demana que el cas no eclipsi la feina del col·lectiu

El sindicat Infermeres de Catalunya ha demanat que el cas no eclipsi la feina del col·lectiu. En un comunicat, el sindicat ha condemnat qualsevol actitud que s'allunyi de la bona praxi, però ha subratllat que el cas, si es confirma, no pot enterbolir "la feina amb professionalitat i responsabilitat que estan fent la resta d'infermeres a Catalunya, tant en aquesta campanya de vacunació com durant la pandèmia".

Infermeres de Catalunya ha volgut deixar clar que "són moltes les infermeres que, junt amb la resta de professionals del nostre sistema de salut, segueixen bolcades i donant el màxim de si mateixes per oferir la millor atenció possible a la població de Catalunya".

stats