Societat 23/04/2014

El ministeri de l'Interior relleva un cap de la policia antidisturbis després dels incidents a la Marxa de la Dignitat

El director general de la Policia intenta "restaurar la confiança" dels agents amb els seus comandaments

Joan Rusiñol
1 min
El director general de la Policia, Ignacio Cosidó, a la Comissió d'Interior al Congrés. EFE

MadridEl director general de la Polcia, Ignacio Cosdió, ha anunciat aquest dimecres que rellevarà el cap de la primera Unitat d'Intervenció Policial (UIP) un cop confirmats problemes de "coordinació i comunicació" durant la Marxa de la Dignitat, a Madrid, el 22 de març. És a dir, la unitat antidisturbis amb seu a la Comunitat de Madrid. Els aldarulls que es van produir després de la manifestació van acabar amb 101 ferits i 34 persones detingudes. Per a dues d'elles es va decretar presó provisional.

En una compareixença al Congrés dels Diputats, Cosidó ha assegurat que el desplegament i el disseny de l'actuació policial van ser els correctes davant els episodis d'"agressions brutals" que es van produir per part de diversos grups "radicals" que tenien com a objectiu exercir una "violència màxima" contra els agents policials. Segons ha explicat, els cossos de seguretat de l'Estat van haver de fer front a una "violència" inèdita fins aleshores, amb focus de manifestants que pretenien fer un "salt qualitatiu en la lluita".

Tot i avalar el dispositiu, ha reconegut que hi va haver problemes de coordinació que van impedir als policies agredits actuar amb l'"anticipació" i la "rapidesa" necessàries. Per això, per apaivagar el malestar entre els funcionaris del cos, ha anunciat el relleu del cap de la unitat antidisturbis. La finalitat, ha dit, és "restaurar la plena confiança" en els comandaments. També ha anunciat reformes estructurals en els procediments per guanyar en eficàcia.

stats