Successos
Societat 26/05/2021

Persecució amb tiroteig per aturar un conductor fugat

L’home ha rebut un impacte de bala a l’esquena i no és clar quin agent ha disparat el tret

Ara
2 min
El cotxe del conductor fugat ahir a Arenys de Mar empaitat per un agent de policia.

BarcelonaAgents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Mataró han aturat a trets un conductor a Arenys de Mar que s’havia saltat un control. Els dos cossos han muntat un dispositiu al voltant de la una del migdia a la carretera N-II per intentar atrapar l’home, que ha fugit del control després de donar positiu en el test de drogues. En aquesta persecució el conductor ha travessat Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d’Estrac i Arenys de Mar, on els agents li han disparat quan ja havia recorregut uns 14 quilòmetres. El moment del tiroteig ha quedat gravat en el següent vídeo:

Vídeo del moment en què aturen el cotxe a trets

El cotxe l’han aturat a l’altura del càmping Toro Azul, al límit d’Arenys de Mar, abans d’entrar a Canet de Mar. Els Mossos i la Policia Local estaven desplegats en aquest punt per aturar l’home, de 23 anys i veí de Barcelona. Quan els agents han disparat amb les seves armes reglamentàries, el conductor ha perdut el control del cotxe i s’ha estavellat al voral de la carretera. L’home ha rebut un impacte de bala a la zona de l’esquena i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) l’ha traslladat a l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona.

De moment no queda clar quin agent –ni de quin cos policial– ha disparat el tret que ha causat la ferida al conductor. Els Mossos han obert una investigació que està pendent de recuperar la bala per determinar-ho i també han inspeccionat el punt de la carretera N-II a Arenys de Mar on ha passat el tiroteig. Pel que fa a l’home, ha quedat formalment detingut i la policia li atribueix els delictes de conducció temerària –pel que ha fet durant la persecució–, desobediència als agents i contra la seguretat del trànsit per donar positiu en el test de drogues.

Segons els Mossos, el conductor ha posat en perill la seguretat de les persones que circulaven per la via i ha intentat envestir diversos vehicles policials.

stats