Salut

Crida d'un malalt d'ELA: o troba algú per cuidar-lo o demanarà l'eutanàsia

Sabaté ofereix un contracte indefinit a qui vulgui treballar amb ell

A.L.
1 min
Jordi Sabaté

BarcelonaJordi Sabaté fa vuit anys que conviu amb l'ELA (esclerosi lateral amiotròfica), una malaltia degenerativa i mortal, i que ara com ara encara no té cura. A mesura que el seu cos es degenerava, va començar a publicar vídeos a través de les xarxes socials. El seu objectiu era fer visible les conseqüències de patir una malaltia que afecta més de 3.000 persones a tot l'estat espanyol, entre ells, per exemple, l'exfutbolista Juan Carlos Unzué, que durant els últims anys també s'ha bolcat en la lluita contra l'ELA.

Aquesta setmana, Sabaté ha llençat un missatge desesperat. Sense ajudes suficients per fer front al cost que implica conviure amb la malaltia, una de les cinc persones que l'ajudava, tots ells familiars, començarà a treballar i, per tant, no podrà assistir-lo. "Si no trobo ningú urgentment, em veuré obligat a demanar l'eutanàsia, ja que no tinc ajudes públiques", ha manifestat Sabaté en un missatge creat a través d'un ordinador.

A la desesperada

En el vídeo que ha publicat, Sabaté explica que fa dos anys que intenta "trobar un equip estable de cinc persones" per mantenir-lo amb vida, i que li està sent impossible poder localitzar una persona amb experiència en la cura de persones tetraplègiques per fer-se'n càrrec. L'oferta laboral s'inclou en el mateix contingut publicat a X: contracte indefinit per a una jornada de 40 hores setmanals i 1.400 euros nets en 14 pagues.

De moment, 24 hores després de publicar el contingut del vídeo, no ha trobat ningú que respongui a les seves necessitats.

stats