Societat 23/04/2015

Cristians, jueus i musulmans estaran representats a la missa de la Sagrada Família per l'accident de Germanwings

L'acte solemne de dilluns que ve a les 20 hores s'oficiarà en català, castellà, francès, alemany i anglès

Acn
1 min
La Sagrada Família / ACN

BarcelonaL'Arquebisbat de Barcelona ha indicat que en la cerimònia religiosa que se celebrarà el 27 d'abril a la Sagrada Família (20 hores) en homenatge a les víctimes del vol de Germanwings organitzada pels governs català i espanyol, a més de fer-se una celebració eucarística i també hi participaran representants "molt destacats" de les comunitats cristiana, jueva i musulmana. L'Arquebisbat en un primer moment s'hi havia negat, i el Govern va mostrar el seu malestar.

Finalment, en un comunicat, l'Arquebisbat ha subratllat "el desig" del cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, que hi participin aquests membres de les diferents comunitats religioses, que al final de l'acte donaran el condol a tots els familiars dels difunts assistents a l'acte, juntament amb el cardenal Sistach.

La cerimònia s'oficiarà en català, castellà, francès, alemany i anglès tant en les diferents pregàries com cançons. L'Evangeli serà proclamat en grec per un ministre ucraïnès "per tal de mostrar l'esperit universal del grec com a llengua franca i en record de totes les víctimes mortals de confessions cristianes diverses".

L'Arquebisbat ha assenyalat que la col·laboració de diferents cors en diferents moments de la cerimònia garanteixen una participació musical del "més alt nivell que, malgrat la sobrietat de l'esdeveniment, vol posar una nota artística i musical d'alta qualitat en record de les víctimes". També la participació de joves escolars se sumaran a l'emoció i al record per les víctimes.

stats