Successos
Societat 01/08/2021

Critiquen que la dona assassinada a Sant Vicenç de Castellet no tingués una ordre d'allunyament del marit

El grup feminista Punt Lila de Sant Pere qüestiona que no hi hagués cap mesura de protecció mentre no se celebrava el judici per violència masclista

ARA
2 min
Els matolls cremats on es va localitzar el cos de la víctima

L'assassinat d'una dona aquest divendres a Sant Vicenç de Castellet (Bages), en el que tot apunta que és un nou cas de violència masclista –el marit s'hauria suïcidat dins el cotxe després de matar-la i davant de la filla de dos anys del matrimoni– ha fet esclatar el grup d'acompanyament a víctimes de violència masclista Punt Lila de Sant Pere, de Terrassa, que havia atès la víctima. En un comunicat, han lamentat que un jutge hagués decidit que no calia cap ordre d'allunyament del marit tot i que la dona, que era veïna d'aquest municipi del Vallès Occidental, l'havia denunciat, i han afegit que havia "intentat en va diverses vegades" posar denúncies contra l'agressor a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la víctima hauria denunciat el seu presumpte assassí, a l'abril, per violència verbal i el judici del cas s'havia de celebrar el pròxim mes d'octubre, i es tramitava, en paral·lel, el procediment de divorci.

Des del Punt Lila de Sant Pere expliquen que la dona assassinada es deia Antonella i tenia 30 anys i que ha mort "víctima de la violència roïna i cruel d'un home dolent". Critiquen que a l'espera que se celebrés el judici no s'hagués previst cap mesura de protecció per a ella: "Es va veure obligada a viure sota el mateix sostre que el seu assassí". Per això, ara han emès un comunicat en què denuncien la "ineficàcia" del sistema judicial i la "resposta insuficient" del sistema de benestar social i dels recursos municipals per casos de violència masclista. "L’Antonella no pot ser només una xifra i un nom que es reciti el 25 de novembre, el 8 de març...", lamenten. 

Els Mossos d'Esquadra van trobar el seu cos calcinat cap a les tres de la matinada d'aquest divendres després de rebre l'avís d'uns veïns per un incendi de matolls al costat de la carretera BV-1229. A pocs metres d'aquest punt, van localitzar el vehicle amb l'home mort, que presumptament s'hauria suïcidat amb el cinturó de seguretat, i la nena, que va ser atesa per cremades lleus. La direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) s'ha fet càrrec de la menor fins a trobar un familiar que se n'ocupi.

Els Mossos investiguen ara si l'home va matar la dona abans de calar-li foc i portar el cos fins al punt on va ser localitzat, just a sota de la C-16, a tocar del riu Llobregat. La tesi amb què es treballa és que l'home hauria ruixat la víctima amb líquid inflamable. El cos de la dona estava en molt mal estat, cosa que complicarà la identificació i que també pot fer més difícil l'autòpsia.

stats