Societat 10/11/2014

Li resten de les vacances els 21 dies d'aïllament al conductor de l'ambulància de Teresa Romero

CCOO denuncia que la mútua de l'empresa d'ambulàncies de Madrid no ha catalogat el seu incident amb l'Ebola com a accident laboral o malaltia professional

Europa Press
1 min
Dues ambulàncies arribant a l’Hospital Carlos III de Madrid, un dels centres de referència a l’Estat per tractar l’Ebola.

MadridEls 21 dies que va passar en aïllament preventiu el conductor de l'ambulància que va traslladar Teresa Romero de casa seva a l'hospital d'Alcorcón, els hi descomptaran de les vacances.

No se sap si cap altre dels que van estar en contacte amb l'auxiliar d'infermeria infectada i que van estar tres setmanes tancats a l'hospital Carlos III els ha passat el mateix, però aquest conductor d'ambulància ha denunciat el seu cas a través del sindicat Comissions Obreres (CCOO).

Segons el sindicat, la mútua no ha considerat que els dies que aquest treballador va estar aïllat sense desenvolupar els símptomes de l'Ebola, però obligat per prevenció, fossin un accident laboral o una malaltia professional. Per aquest motiu, la mútua li restarà aquests 21 dies que no va anar a treballar de les seves vacances.

De fet, CCOO de Madrid demana que totes les persones que els hagi passat el mateix que al conductor de l'ambulància, tan si van estar aïllats a l'hospital o a casa seva, encara que no s'hagin contagiat, siguin considerats com accidentats laborals.

El treballador ha demanat a la seva mútua, a través del sindicat, que reconsideri la decisió de restar-li els 21 de les vacances.

stats