Societat 15/10/2013

Danny Lyon a la Fundació Foto Colectania

El 17 d'octubre s'estrena un cicle de tres sèries emblemàtiques del prestigiós fotògraf americà, que oferirà una xerrada després de la inauguració

Ara
2 min

BarcelonaDesprés d'acollir la mostra de fotògrafs espanyols 'Des de dins', la Fundació Foto Colectania roman tancada mentre s'enllesteixen els preparatius de les seves properes exposicions. Es tracta de tres de les sèries més emblemàtiques del prestigiós fotògraf de Brooklyn Danny Lyon.

Del 18 d'octubre al 18 de gener es podrà visitar 'Conversations with the Dead' (1971), on l'autor mostra la situació de les presons de l'estat de Texas a la fi dels seixanta. D'altra banda, del 23 de gener al 17 d'abril del 2014, la Fundació acollirà 'The Bikeriders' (1967), que mostra la vida dels 'motards' del mig oest americà, i 'Uptown' (1965), que reflecteix la vida d'un barri d'immigrants al nord de Chicago.

Lyon, conegut per plasmar als seus treballs la lluita pels drets civils als Estats Units, oferirà una xerrada el dia 18 d'octubre a la Fundació, un dia després de la inauguració de la primera mostra. El fotògraf, i també cineasta, projectarà els seus treballs més emblemàtics i la seva última pel·lícula 'Nothing', una mirada existencial de si mateix, la naturalesa del seu treball i l'immens buit de la seva llar, el sud-oest americà.

La difusió de la fotografia

La Fundació Foto Colectania és una entitat privada sense ànim de lucre −es finança amb patrocinis, socis o col·laboracions externes− que es va inaugurar a Barcelona l'any 2002 amb la finalitat de difondre la fotografia i el col·leccionisme a través d'exposicions, activitats −col·loquis, seminaris, viatges− i l'edició de catàlegs.

L'entitat disposa d'una biblioteca de consulta lliure i d'una cambra de conservació on es guarda el fons fotogràfic, l'arxiu de Paco Gómez −donat per la seva família el 2001− i el dipòsit d'una part de la col·lecció de Juan Redón.

stats