SOCIETAT
Societat 01/12/2012

Expectació mediàtica i esbroncades davant el Jutjat d'Instrucció de Sabadell

Multitud de mitjans i curiosos a les portes del jutjat, on declaren els imputats per la suposada trama de corrupció urbanística

Efe
2 min
L'alcaldessa de Montcada, en el moment d'arribar als jutjats

SabadellL'arrencada de les declaracions dels imputats en la suposada trama de corrupció urbanística a l'Ajuntament de Sabadell (Vallès Occidental) ha generat aquest dissabte una gran expectació davant el Jutjat d'Instrucció número 1 d'aquesta ciutat, que ha congregat a multitud de mitjans de comunicació i curiosos.

Des de primera hora del matí, una quarantena de periodistes s'amuntegaven a la porta dels jutjats a l'espera de l'arribada dels primers imputats per la 'Operació Mercuri', especialment de l'alcaldessa de Montcada i Reixac (Vallès Occidental), la socialista Elena Pérez, acusada d'un delicte de tràfic d'influències.

A la seva arribada als jutjats, l'alcaldessa no ha volgut fer cap declaració als mitjans, als quals sol ha respost amb un concís "clar que sí" en ser preguntada sobre si estava tranquil·la abans de ser interrogada pel jutge.

Però els imputats que de mica en mica han acudit a l'edifici no han hagut d'enfrontar-se sol als micròfons dels periodistes, sinó també a les esbroncades d'alguns ciutadans que se n'anaven congregant al voltant de l'entrada del jutjat, situada en una de les principals vies comercials de la ciutat.

"Sou tots uns lladres!"

Els crits de "Sou tots uns lladres!" i "corruptes" s'han succeït en alguns moments, mentre altres ciutadans evidenciaven més tímidament la seva indignació amb tot el que ha passat o simplement intentaven saber què ocorria.

Aquest dissabte està previst que declarin fins a onze imputats pel cas, encara que l'alcalde Manuel Bustos, que havia de fer-ho avui a primera hora, finalment ho farà aquest diumenge. Els imputats que aquest dissabte seran interrogats són, per aquest ordre, els empresaris Nicolás G.S., Miguel T.A., Alfons I.R. i Xavier P.T.; l'alcaldessa de Montcada, Maria Elena Pérez; Adolfo M.S; el regidor d'Espai Públic de Sabadell, Francisco Bustos, germà de l'alcalde; Montserrat C.S., assessora de l'alcaldia i dona de l'alcalde; Manuel S.B.; el regidor d'Urbanisme Joan Manau; i el responsable de Sostenibilitat, Ricard Estrada

stats