SOCIETAT
Societat 06/06/2012

El jutge cita a declarar aquest dijous l'exgerent de l'Hospital Sant Pau

El titular del jutjat d'instrucció 22 de Barcelona ho ha considerat necessari després de les declaracions dels dos imputats

Ara
1 min

BarcelonaEl titular del jutjat d'instrucció 22 de Barcelona ha citat a declarar demà l'exgerent de la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de Sant Pau, Jordi Varela, en el marc de la investigació de les presumptes irregularitats en la gestió de la entitat.

Està citat a declarar en qualitat de denunciat i l'acompanyarà el seu advocat.

El jutge ha considerat necessari citar-lo després de les declaracions dels dos imputats, l'expresident del patronat de la Fundació de Gestió de l'Hospital Albert Foliai l'administrador de torn del Patronat de la Fundació de l'Hospital, Josep Lluís Alay.

Folia es va desvincular davant del jutge de la gestió econòmica de l'entitat, assegurant que la seva funció era només representativa. Segons el seu advocat, la gestió de l'expresident va ser "impecable i altruista".

Folia va negar que existissin pagaments ni contractes irregulars, tal i com asseguren els denunciants, i ha explicat que aportarà documentació al jutjat que justifica tots els pagaments. També va justificar l'estructura de l'entitat, amb una fundació privada -que controla el patrimoni- i una altra de gestió. Per la seva banda, Alay es va desvincular, ja que el càrrec d'administrador és rotatori.

El jutge no ha acceptat que les acusacions que han presentat les denuncies, -una metge, delegada a Sant Pau del sindicat Metges de Catalunya, i l'Associació Professional d'Infermeria-, es personin com a acusació particular, per la qual cosa els seus advocats no han pogut estar presents durant la declaració dels dos imputats. El jutge considera que no son part directament perjudicada en la causa, tot i que els denunciants han recorregut la decisió.

stats