INCENDIS
Societat 22/08/2013

Controlat l'incendi al nord-est de Mallorca

Les flames van obligar a evacuar 180 persones, però totes han pogut tornar a casa seva. Els efectius continuaran fent feina en els propers dies fins a poder considerar extingit el foc

Ara
1 min
Artà

BarcelonaL'Institut Balear de la Natura (IBANAT) ha donat oficialment per controlat aquesta tarda l'incendi forestal de nivell 0 d'Artà i Capdepera, que ha calcinat 480 hectàrees, el 95% de les quals són bàsicament de matolls i càrritx, i el 5% restant de pinar.

Les bones condicions meteorològiques han permès donar per controlat l'incendi. Tot i això, una brigada d'IBANAT i un Agent de Medi Ambient seguiran el vespre d'aquest dijous a la zona per vigilar que no es produeixi cap revifada. Durant els propers dies diverses unitats hi seguiran fent feina fins que es pugui donar finalment per extingit.

Els Bombers van considerar l'incendi estabilitzat el dimecres a les sis de la tarda després que afectés 480 hectàrees, de les quals 242 pertanyen al municipi d'Artà i 238 al terme municipal de Capdepera. El mateix dimecres a la tarda es van retirar els mitjans aeris i aquest dijous se n'han retirat els terrestres.

La Guàrdia Civil continua investigant les possibles causes de l'incendi. Tècnics de la conselleria de Medi Ambient també participen en la investigació per determinar si l'incendi es va produir per la negligència d'algun ciutadà.

Els investigadors tenen clar que el foc es va iniciar molt a prop del mar, a cala Torta. E

stats