Societat 13/11/2013

Decomissen 2.446 plantes de marihuana d'una nau del Poblenou

La Guàrdia Urbana ha detingut sis persones. Es tracta de la plantació més gran intervinguda a Catalunya i una de les més importants a tot l'Estat

Acn
1 min

BarcelonaLa Guàrdia Urbana de Barcelona va intervenir dijous passat 2.446 plantes de marihuana i 25 quilos de cabdells preparats per vendre'ls en una nau del barri del Poblenou i va detenir sis persones relacionades amb el cultiu. Es tracta, segons el cos policial, de la plantació de marihuana en interior i dins d'un nucli urbà més gran de Catalunya i una de les més importants de tot el territori espanyol. Els agents van rebre la denúncia d'un ciutadà que els alertava de moviments d'entrada i sortida d'individus amb actitud sospitosa.

Els 25 quilos de cabdells intervinguts, disposats al mercat, podrien arribar a tenir un valor de 125.000 euros. De les 2.446 plantes se'n podrien haver extret uns 488 quilos de cabdells amb un valor al mercat de 2.440.000 euros.

Operatiu de vigilància

Els agents van procedir a muntar un servei de vigilància i van constatar que hi havia una persona a la porta en actitud vigilant. Després de diverses hores, la Guàrdia Urbana va observar com un individu llançava una bossa d'escombraries a un contenidor de la zona. Els agents van inspeccionar la bossa i hi van trobar uns guants de làtex amb restes del que semblava marihuana.

Els agents van entrar a la nau i hi van localitzar una sofisticada instal·lació (elèctrica, d'aigua, de ventilació de filtratge d'olors) que tenia com a objectiu proporcionar les condicions idònies per al cultiu. El material estava dividit en quatre habitacles diferenciats i amb portes antiincendis d'accés.

stats