El jutge decreta vuit anys d'internament terapèutic per a la menor acusada de matar la seva mare a Banyoles

També li imposa deu anys de llibertat vigilada i que no es pugui acostar a part de la família

La menor acusada de matar la seva mare a Banyoles continuarà tancada al Centre Educatiu els Til·lers de Mollet del Vallès. El Jutjat de Menors de Girona ha decretat aquest matí vuit anys d'internament terapèutic en règim tancat per assassinat, deu anys en llibertat vigilada i la prohibició d'acostar-se a part de la família de la víctima. Així ho ha decidit en la vista del cas que s'ha fet aquest matí al Palau de Justícia i que s'ha saldat amb una conformitat. La noia, que en el moment del crim tenia 17 anys, ha acceptat la pena. 

Els fets van passar el 9 de gener en un pis del centre de Banyoles. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís del fill de la víctima, que alertava que havia trobat la seva mare a terra amb diverses ganivetades. En aquell moment, la policia va començar la recerca de la seva altra filla, de 17 anys, que va aparèixer l'endemà a l'apartament que la família té a Platja d'Aro. 

Segons el seu advocat, Josep Costa, en el moment de detenir-la la noia va assegurar que "no sabia que l'havia matat" i que "només volia escarmentar-la amb una ferida petita perquè havien discutit". De fet, segons Costa, la jove va saber pels Mossos que la seva mare era morta. 

L'autòpsia que es va fer a l'Institut de Medicina Legal de Girona va establir que la víctima tenia diverses ferides d'arma blanca al cos, que serien compatibles amb el ganivet de cuina que es va trobar a l'escena del crim.

Relació complicada

L'acusada és d'origen rus i els seus pares la van adoptar quan era un nadó. Segons el seu advocat, la relació entre la mare i filla no era bona i havien tingut molts problemes d'ençà que els seus pares es van separar fa dos o tres anys.

La víctima, mare de l'acusada, era molt coneguda al poble. Feia temps que treballava cuidant la gent gran, però durant anys havia regentat un alberg amb el seu exmarit i pare dels seus fills, molt freqüentat per veïns i esportistes.