SOCIETAT
Societat 18/09/2012

Les defenses no aconsegueixen anul·lar el judici contra el doctor Morin pels avortaments il·legals

El vídeo de la càmera oculta de la televisió danesa −que va destapar el cas− no serà finalment considerat una prova, però el jutge no ha acceptat la resta d'al·legacions

Laura Díaz-roig
1 min
El metge Morin demana anul·lar el judici per ús de càmera oculta

BarcelonaLes qüestions prèvies presentades per les defenses el divendres passat no han aconseguit anul·lar el judici contra el doctor peruà Carlos Morin, que s'enfronta a una pena de més de 300 anys de presó per haver realitzat un centenar d'avortaments il·legals a les seves clíniques de Barcelona.

Morin i la seva dona, també acusada, declararan, doncs, aquest dimarts a l'Audiència de Barcelona, però només respondran a les preguntes del seu advocat. El judici, amb una dotzena de persones imputades, se celebra a l'Audiència de Barcelona sota una gran expectació mediàtica i s'allargarà fins a finals de novembre.

Els advocats van demanar divendres la nul·litat del judici per considerar il·legals les gravacions amb càmera oculta que van fer els reporters d'una televisió danesa −que va destapar el cas− i també les punxades telefòniques. El jutge, però, ha refusat la petició, perquè ha considerat que aquest reportatge no va ser l'única prova, sinó que les querelles presentades al principi del procediment incorporaven un relat dels fets que anava molt més enllà. Tot i així, el vídeo de càmera oculta no serà considerat prova.

Davant la negativa de Morin a respondre a les preguntes de les acusacions, la fiscal ha demanat que es llegeixin les declaracions anteriors del metge, mentre que el seu advocat s'hi ha oposat. El jutge ha suspès mitja hora la vista per decidir.

stats