Societat 02/08/2013

Txèquia permet una foto de DNI amb una escorredora al cap per respecte a la religió 'pastafari'

Les autoritats ho han permès perquè, si no, es violarien les igualtats religioses del país. Lukas Novy és seguidor d'una religió que creu que el Monstre Espagueti Volador va crear l'univers

Ara
1 min
El DNI de Lukas Novy, amb l'escorrador al cap

BarcelonaLukas Novy ha pogut sortir a la foto del seu document d'identitat amb una escorredora al cap perquè les autoritats de la República Txeca han dictaminat que s'han de respectar les lleis d'igualtat religioses del país, segons informa el Mail Online. L'home va dir que la religió 'pastafari', de la qual és seguidor, l'obliga a dur sempre una escorredora al cap.

El portaveu de l'ajuntament de la ciutat de Brno –on viu Lukas Novy– ha explicat que la sol·licitud compleix les lleis del país, que permeten dur el cap cobert per raons mèdiques o religioses.

El dogma central d'aquesta religió és que el Monstre Espagueti Volador –invisible– va crear l'univers després de beure molt, una creença que va sorgir als Estats Units com a protesta social de la teoria del disseny intel·ligent.

Els pastafaristes creuen que les imperfeccions del món són degudes a la borratxera del Monstre. El símbol d'aquesta religió és una creu, però no amb un Crist crucificat, sinó amb una forquilla per menjar espaguetis.

stats