Societat 18/11/2020

L'inspector dels Mossos Jordi Arasa, cap dels Tedax després de ser apartat dels antiavalots

Va ser condemnat per lesions durant el desallotjament de l'acampada del 15-M

Ara
2 min
Arasa, fa un any, durant el discurs que va fer per la condecoració rebuda en el Dia de les Esquadres de Barcelona

BarcelonaL'inspector de Mossos d'Esquadra Jordi Arasa, que va ser apartat dels antiavalots al juny després de ser condemnat per lesions per cops de porra en el desallotjament del 15-M de la plaça Catalunya de Barcelona, ocupa actualment el càrrec de cap dels Tècnics Especialistes en Desactivació d'Artefactes Explosius (Tedax). Fonts coneixedores han explicat a l'agència Europa Press que Arasa està en el lloc des de fa un mínim de tres setmanes i que hi va accedir després de presentar-se a una convocatòria mentre estava en altres funcions després de ser apartat de l'Arro (Àrea Regional de Recursos Operatius). Fonts dels Mossos han confirmat a aquest diari que Arasa ja està exercint en el nou càrrec i que ho fa des de fa unes setmanes. La decisió va ser anterior a la restitució de Josep Lluís Trapero com a major dels Mossos d'Esquadra.

El 9 de juny l'Audiència de Barcelona va condemnar l'inspector a dos anys i quatre mesos de presó per dos delictes de lesions per la seva actuació en les càrregues pel desallotjament de l'acampada dels indignats, quan Arasa era sotsinspector de l'Arro a Barcelona i responsable de l'operatiu. El dia després de conèixer-se la sentència, el llavors comissari en cap de Mossos, Eduard Sallent, va anunciar que canviaria de destinació a Arasa i l'apartaria de l'ordre públic.

L'excap del cos també va explicar que Arasa recorreria la sentència de l'Audiència de Barcelona, de manera que encara no és ferma, i el tribunal va rebutjar inhabilitar-lo específicament per treballar com a mosso com van demanar les acusacions, però sí que el va inhabilitar per a qualsevol ocupació o càrrec públic durant dos anys i quatre mesos un cop la sentència sigui ferma.

stats