SOCIETAT
Societat 04/02/2013

El fiscal demana que s'arxivi el cas de la botiguera de Palafrugell morta a ganivetades l'any 2008

L'escrit que ha entrat a l'Audiència recull que, quatre anys i mig després del crim, no hi ha ningú contra qui dirigir l'acusació

Acn
2 min
Un dels homenatges que, al llarg d'aquests quatre anys i mig, han fet els veïns de Palafrugell reclamant que es faci justícia pel crim. / ACN

PalafrugellEl fiscal ha demanat que s'arxivi el cas de la botiguera de Palafrugell (Baix Empordà) morta a ganivetades en un aparcament del municipi ara fa quatre anys i mig. A l'escrit que ha entrat a l'Audiència de Girona, el fiscal recull que, passat tot aquest temps, no hi ha ningú contra qui es pugui dirigir l'acusació. Per això, entén que s'ha de dictar el sobreseïment provisional del cas. El crim va tenir lloc el 13 de novembre del 2008 al vespre. Montserrat Sànchez, dependenta de la botiga Lipstick, es disposava a agafar el cotxe quan l'assassí la va cosir a ganivetades. L'agressor la va atacar quan es disposava a agafar el cotxe per tornar a casa, a l'aparcament del Casal.

L'acusació particular, que exerceix el marit de la víctima, té fins divendres per entrar un escrit a l'Audiència abans que la sala decideixi. Precisament, els Mossos d'Esquadra van localitzar sang del criminal a les parets del safareig, cosa que els va permetre obtenir l'ADN de l'assassí. A més, entre les proves també compten amb unes imatges gravades per una càmera de seguretat que hi havia al carrer Ample, a poca distància del safareig. A la gravació -de molt mala qualitat- hi apareix un home que se suposa que és l'assassí.

A hores d'ara, però, encara no s'ha trobat cap sospitós. Durant aquests quatre anys i mig, els agents d'investigació han dedicat molts esforços a resoldre el cas, interrogant multitud de testimonis, pentinant hospitals -perquè l'assassí va resultar ferit- i comparant l'ADN localitzat a Palafrugell amb la base de dades dels detinguts. Amb tot, els Mossos sí que van fer una detenció en relació amb el cas. Es tracta d'un jove del municipi, Hafid Taouil, que es va implicar tot sol en l'afer i a qui es va detenir pocs dies després del crim. Tot i que aquest noi formalment continua imputat, el fiscal descarta que sigui ell qui va cometre l'assassinat, perquè es va demostrar que havia mentit -de fet, el jove ja era conegut per inventar-se coses. A més, tampoc hi havia cap prova que l'incriminés directament.

Sense autor conegut

Ara, quan ja gairebé han passat quatre anys i mig, el fiscal ha entrat un escrit a la secció tercera de l'Audiència de Girona demanant el sobreseïment provisional del cas. Al text, el fiscal recull que el principal motiu és que, a hores d'ara, "no hi ha cap autor conegut" a qui es pugui imputar l'assassinat.

L'advocat de Taouil, Pere Plantalech, ja ha avançat que per la seva part no s'oposa a la decisió del fiscal. De fet, ell mateix ja havia demanat ara fa un any que el cas es tanqués i, per tant, que el seu client no continuï com a imputat. Fins aquest divendres, l'acusació particular -que exerceix la família de Sànchez- té temps per fer-hi arribar la seva postura.

El lletrat d'aquesta part, José Manuel Calvente, ja ha indicat que la causa és voluminosa i que vol estudiar-la amb detall abans d'enviar el seu escrit. Ha avançat, però, que la seva intenció és demanar que se segueixi amb la instrucció del cas i que se n'investiguin detalls o aspectes amb més profunditat. A partir d'aquí, i un cop acabi el termini fixat, la magistrada de la secció tercera encarregada del cas estudiarà les peticions i dictarà una interlocutòria.

stats