Societat 28/06/2019

"Et faré heterosexual a hòsties!": denuncien a Twitter una nova agressió homòfoba a Barcelona

Colau ha condemnat els fets, que coincideixen amb el primer dia del Pride Barcelona

Ara
1 min
Una captura de pantalla del vídeo que circula a les xarxes de l'agressió homòfoba a un jove.

BarcelonaUn jove ha denunciat aquest divendres a les xarxes socials l'agressió homòfoba que va patir dijous a la nit un amic seu en un local cèntric de Barcelona. Segons les imatges difoses per Twitter, els fets van tenir lloc en un establiment de menjar ràpid. Al vídeo es veu com un home n'increpa un altre, més jove per la seva manera de vestir i l'amenaça: "Et faré heterosexual a hòsties!"

El grup d'amics, que havia sortit a celebrar el Dia de l'Orgull LGTBI, ha fet públiques les gravacions per denunciar-ho i "seguir lluitant per acabar amb aquests actes": "Avui el meu amic ha patit un atac en un McDonald's de Barcelona per la seva manera de vestir tan "femenina". És irònic que això passi el mateix dia que el pregó del Pride".

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha condemnat l'agressió a les xarxes. "Barcelona és una ciutat orgullosament diversa i defensarem la llibertat de gènere i sexual de totes les persones", ha assegurat la líder dels comuns a través d'una piulada. A més, Colau ha fet una crida a "omplir els carrers" de Barcelona aquest dissabte per celebrar el Pride.

La bandera LGTBI ja penja a la façana del consistori barceloní per commemorar el Dia de l'Orgull. L'alcaldessa, Ada Colau, regidors, membres de la corporació municipal i representants de diferents entitats han participat en l'acte de penjada del penó de l'arc de Sant Martí amb motiu de la Diada per l'Alliberament Sexual i de Gènere. Colau ha donat les gràcies a les entitats que hagin fet que Barcelona sigui una "ciutat pionera en la defensa LGTBI" i ha apuntat que "els drets i llibertats es conquereixen cada dia".

stats