Societat 17/05/2012

Primeres denúncies contra la web d'Interior que publica fotos de possibles violents

Un dels quatre membres de l'esquerra independentista qua ja van denunciar la seva presència en roda de premsa engega un contenciós administratiu i els familiars d'un menor que encara apareix al web presenten una querella

Albert Balanzà
1 min

BarcelonaUn dels quatre joves que l'1 de maig van portar la pancarta de l'esquerra independentista, i que prèviament havien desafiat Interior en una roda de premsa en plena plaça Catalunya, ha presentat aquest dijous al migdia una denúncia al jutjat contenciós administratiu número 14 de Barcelona. Com a primera petició, el jove denunciant, R. S., ha demanat la suspensió cautelaríssima de la presència de la seva imatge a la web de col·laboració ciutadana que es va crear ara fa un mes per identificar possibles protagonistes d'actes violents. Fonts d'Alerta Solidària, l'organització que dóna cobertura a una part dels afectats, han argumentat que la denúncia se sustenta en "una vulneració de drets fonamentals com el dret a la imatge, a l'honor o a la pressumpció d'innocència".

Paral·lelament, aquest dijous mateix, els pares d'un menor d'edat que també apareixia al web ha presentat una querella criminal a l'Audiència Nacional contra els màxims responsables dels Mossos d'Esquadra i l'Agència Catalana de Protecció de dades per la publicació de la fotografia del seu fill de 15 anys. El mes passat, la família d'un altre menor ja va acudir als Mossos per demanar la retirada de les imatges.

stats