ESTRANGERIA
Societat 03/11/2016

Denuncien agressions policials arran del motí del CIE

Ara
2 min
Denuncien agressions policials arran del motí del CIE

BarcelonaL’actuació policial per sufocar el motí amb intent de fuga del centre d’internament per a estrangers (CIE) de la Zona Franca ha obert un nou conflicte, ja que alguns interns han assegurat que van ser maltractats i agredits per agents de la Policia Nacional que van participar en el dispositiu per aturar la quarantena d’interns que es van concentrar a la cuina per intentar escapar-se del recinte i que després van fer una protesta al pati, on se’ls van afegir una trentena més de revoltats.

La plataforma Tanquem els CIEs va assegurar ahir que hi ha indicis que alguns policies haurien agredit interns del centre i va demanar una investigació. En declaracions recollides per l’Agència Catalana de Notícies (ACN), l’advocat de la plataforma, Andrés García Berrio, va explicar que havia pogut parlar amb dos dels interns. Segons el seu relat, els agents haurien agredit els revoltats per reduir-los i fer-los tornar a les habitacions. L’entitat demana que es revisin les imatges de les càmeres de seguretat i que s’obri una investigació per aclarir què va passar i si hi va haver maltractaments policials durant l’operació per avortar la revolta. Ahir el jutge que supervisa el CIE, Joaquín Aguirre, i una fiscal d’estrangeria també van visitar les instal·lacions.

L’intent de fuga de dimarts és el tercer incident que es registra al CIE de la Zona Franca en les últimes tres setmanes. L’anterior havia sigut una vaga de fam de 24 hores d’una seixantena d’interns.

Munté demana el tancament

Arran de l’incident de dimarts, la consellera de la Presidència, Neus Munté, va demanar ahir novament el tancament del centre. La portaveu de l’executiu català va recordar que la posició del Govern és la de “complir el que va aprovar el Parlament”, que implicaria l’extinció del centre. “Sempre hem dit que són persones amb faltes administratives, i això no pot comportar la privació de llibertat”, va puntualitzar. Al vespre entitats contràries a l’existència del CIE es van manifestar a la porta del recinte per reclamanar-ne la clausura.

stats