Societat 07/03/2021

Desallotgen una macrofesta il·legal amb 105 persones en una masia de Dosrius

Els Mossos d'Esquadra han denunciat els assistents per múltiples incompliments de les restriccions pel covid

Lara Danta Abril
2 min
A Canyamars ja van intentar celebrar una 'rave' il·legal el passat 2 de gener però els veïns van avisar als Mossos, que ho van impedir. A la imatge, les furgones dels Mossos a Canyamars.

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest dissabte a la nit una macrofesta il·legal amb 105 persones en una masia de Dosrius (Maresme). Segons la policia catalana, cap a les 11 de la nit es va rebre l'avís que s'estava fent una festa en una masia situada al nucli de Canyamars, i els agents s'hi van desplaçar amb diverses patrulles. Els Mossos van denunciar els 105 assistents per múltiples incompliments de les restriccions pel covid-19. Alguns dels participants no portaven mascareta, tampoc es complia la distància de seguretat i alguns assistents s'havien saltat el confinament comarcal per acudir a la macrofesta.

Els Mossos van detenir un dels assistents, que es va enfrontar als agents, per atemptat a l'autoritat. La festa es va celebrar en una masia, Can Sabé, que funciona com a casa rural i es lloga per dies Segons va explicar el seu propietari a TV3, la masia, a tocar de la riera de Canyamars, la reserva la va fer una dona i era per a sis persones.

Es dona el cas que també va ser a Canyamars on el 2 de gener van acabar anant algunes de les caravanes desallotjades de la rave il·legal de Cap d'Any a Llinars del Vallès. La de Canyamars és la festa il·legal més multitudinària des de llavors. El cap de setmana passat, els Mossos ja van desmantellar una altra festa il·legal a una nau industrial de Vilassar de Mar que va aplegar una vintena de persones.

Lent descens dels indicadors

I, mentrestant, els indicadors epidemiològics a Catalunya continuen millorant, tot i que lentament. Disminueix el nombre de pacients greus de covid ingressats a la UCI, 515, deu menys que ahir, però augmenta el nombre d’ingressos hospitalaris que són 1.594, 64 més que el dia anterior, segons les últimes dades del departament de Salut.

Si bé la velocitat de propagació (Rt) es manté estable en 0,93, el lent descens dels indicadors s’atribueix a l’extensió de la variant britànica. I el risc de rebrot és de 211 punts, cinc menys que el dia anterior.

stats