Societat 02/10/2013

Desallotgen el local de Mollet del Vallès ocupat pels musulmans d'Al Huda

El PP ha començat a repartir fulletons pel municipi per denunciar les oracions que la comunitat musulmana fa a la plaça Major en senyal de protesta

Acn
3 min
La policia municipal s'ha quedat custodiant el local fins ara ocupat pels musulmans d'Al-Huda a Mollet del Vallès./ ACN

Mollet del VallèsEl conflicte entre la comunitat musulmana de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) i el consistori d'aquest municipi ha tingut aquest dimecres un nou episodi. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han desallotjat aquest matí el local ocupat pels musulmans d'Al Huda. Els agents han arribat al local cap a les 8 hores i han trobat dues persones al seu interior, segons han explicat fonts de la policia municipal. Els agents han mostrat l'ordre judicial de desallotjament i els ocupants han sortit sense mostrar oposició.

L'Ajuntament de Mollet va enviar la setmana passa el requeriment al jutge perquè ordenés el desallotjament del local, situat a l'avinguda Badalona. Els musulmans d'Al-Huda són els propietaris del local i el van ocupar el divendres 20 de setembre, després que l'Ajuntament els hi havia tancat per unes obres sense permís.

Crítiques de l'alcalde

L'alcalde Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha acusat la comunitat musulmana Al-Huda de trencar la convivència al municipi després d'haver ocupat il·legalment el local que la normativa urbanística no els permetia habilitar com a mesquita. L'alcalde els ha retret la "posició de bel·ligerància i intransigència" davant de les lleis, així com el fet que hagin intentat pressionar el consistori traslladant les oracions davant l'ajuntament. Monràs ho ha qualificat de "xantatge".

Tot i això, el batlle manté en peu l'oferta de diàleg amb la comunitat si el local de culte s'ubica en un espai que sí permeti la normativa. "Hi ha altres emplaçaments a la ciutat on sí és possible i no tenim cap problema", ha assegurat.

Campanya del PP contra les oracions a la plaça Major

El Partit Popular de Mollet del Vallès ha començat a repartir fulletons per les bústies de la ciutat per denunciar l'ocupació de la plaça Major per part de la comunitat musulmana. La portaveu del grup municipal, Susana Calvo, va exigir dimarts a l'alcalde que actuï amb "contundència" i que ordeni el desallotjament dels musulmans que fan les oracions davant l'ajuntament des del mes de juliol.

Unes 60 persones, entre regidors del PP de la comarca i veïns de la ciutat, es van concentrar a la plaça per donar suport a la regidora. Calvo va denunciar que aquesta comunitat "no té cap permís" per portar a terme aquesta activitat. La regidora va demanar a l'alcalde que actués de forma rotunda amb el local ocupat de l'avinguda Badalona que finalment ha estat desallotjat aquest dimecres.

Als fulletons que reparteix el PP hi apareix una imatge dels musulmans resant davant l'ajuntament. A la part superior, el PP es pregunta si "l'Ajuntament ha de permetre això a la via pública?". I a la part inferior s'afirma que "nosaltres creiem que no. I insistirem perquè l'Ajuntament actuï".

L'origen del conflicte

El conflicte es remunta al juliol del 2012, quan la comunitat Al Huda va plantejar a l'Ajuntament la necessitat de disposar d'un local més ampli per poder fer les oracions. La comunitat es va interessar pel local de l'antiga fàbrica Fradera de l'avinguda Badalona, però l'Ajuntament va rebutjar la petició perquè es tracta d'un espai comercial.

Segons va explicar l'alcalde Monràs, la comunitat va demanar a l'Ajuntament que es canviés la normativa per poder convertir-lo en mesquita i el consistori s'hi va negar. La comunitat va acabar comprant el local fa uns mesos i l'Associació de Veïns de l'Estació de França i veïns del carrer Sant Ramon van avisar l'Ajuntament que s'havien iniciat obres en el local que no comptaven amb el permís municipal.

El consistori va enviar un requeriment a la comunitat informant que estaven incomplint l'ordenança urbanística i va procedir a precintar el local el passat 10 de juliol. Des de llavors, els musulmans fan les cinc oracions diàries davant l'ajuntament en senyal de protesta.

stats